Nieuws

Maandverslag Vrienden van Nicasius November 2022

02-12-2022

Woensdag 9 november kwam de knuffeldienst voor de laatste keer dit jaar. Er is weer volop geaaid, gelachen en gespeeld met de beestjes.

Donderdag 10 november kwam Ninia Lazaar prachtige muziek maken voor de bewoners van de PG afdeling en de cliënten van het dagcentrum. Ninia speelde klassieke nummers, herkenbaar voor onze bewoners. Er werd volop genoten, meegezongen en gedanst. 


Vrijdag 18 november was er een muziekoptreden van Ed Citroen. Ed speelde als troubadour op zijn gitaar mooie nummers voor onze bewoners zoals ‘het kleine café aan de haven’ en ‘ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’. Het was een gezellige muzikale middag waarbij gezongen en gedanst werd. 

 
Vrijdag 25 november kwam de Mijmerie langs. Sandra vertelde de verhalen over verzamelingen en speelgoed van vroeger. Douwe Egberts punten, luciferdoosjes en de houten tol van vroeger, het werd allemaal besproken in deze gezellige middag vol verhalen en herkenning van vroeger. 

 
Woensdag 30 november hebben bewoners die mee zijn geweest met de wandelclub richting het kasteel in Heeze gewandeld, vanwege de Sinterklaasbedrijvigheid aldaar. Dit was een leuke middag waarbij ook nog creatieve dingen zijn gemaakt. Een heerlijke kop koffie met lekkers kon daarbij niet ontbreken.

 
De mannenclub heeft deze maand geknutseld voor de herfst, er zijn pompoenen van klei gemaakt en van papier-maché. Nu zijn we bezig voor de decembermaand. Er worden huisjes met gekleurde ramen geknutseld die we in de huiskamer willen ophangen. Kortom, we blijven creatief bezig!