Nieuws

Verslag Activiteitenbegeleiding Nicasius

28-02-2022

Wij hebben deze maand weer hele leuke activiteiten gedaan met de bewoners van de PG. En veel van deze activiteiten werden ook mogelijk gemaakt door jullie financiële steun. Onze dank daarvoor!

Deze maand werden eindelijk weer wat versoepelingen doorgevoerd, waardoor de wandelclub weer is gestart op woensdag en er komt vanaf maart iedere woensdagmiddag een vrijwilliger gitaar spelen en zingen met de mensen.

Onze mannenclub, die iedere vrijdagochtend bij elkaar komt zijn fanatiek aan het figuurzagen geslagen! Heel veel mannen kunnen dat nog erg goed en zelfstandig en anderen kunnen met wat hulp ook mooie werkstukjes realiseren. Het is heel leuk om te zien hoe bevlogen onze mannen hiermee bezig zijn! 

Ook de schilderclub op donderdagochtend wordt druk bezocht door onze meest creatieve bewoners. Er zijn veel bewoners in ons midden die vroeger de meest prachtige schilderijen maakten! Zij vinden het heerlijk om nog bezig te zijn met schilderen of tekenen. Wij lopen regelmatig naar de Action om hier materialen voor aan te schaffen. Van jullie geld hebben we deze maand nieuwe schilderdoekjes aangeschaft, een schildersezel en stiften. Want er wordt ook erg veel gekleurd, ook door de bewoners die niet schilderen.

14 februari was het Valentijnsdag! Op deze dag van de liefde hebben we kleine attenties gemaakt van hartenspekjes en chocolaatjes en hebben deze aan alle bewoners van Nicasius uitgereikt. Ook de bewoners van somatiek. Het was heel leuk om deze kleine cadeautjes uit te delen! De mensen waren hier heel erg blij mee en dankbaar! Als ze vroegen waarom ze dat kregen, dan zei ik dat ze dat kregen “omdat we zoveel van u houden!” Ik heb heel wat knuffels gehad, die ochtend. 

16 februari was het erg slecht weer, waardoor de wandelclub niet door kon gaan. Ik had die dag veel hulp, van 2 stagiaires. Zodoende kon ik een bingo als alternatief in lasten. De stagiaires zijn door mij weer naar de Action gestuurd om nog gauw wat “mannenprijsjes” bij te halen. Ze kwamen terug met lekkere dingetjes en geurtjes, beeldjes. Voor de vrouwen had ik nog genoeg spulletjes in onze voorraad liggen. Het was een heel gezellige middag geworden en iedereen ging weg met een prijsje of troostprijsje.

Op 18 februari hadden we de Mijmerie laten komen. De Mijmerie wordt verzorgd door Sandra Polling. Sandra neemt dan allerlei materialen mee die op tafel worden uitgestald en vaak ook een lekkernij. De materialen prikkelen onze bewoners en halen veel herinneringen op aan vroeger. Er komen dan hele leuke gesprekken op gang door de reactie van de bewoners. Deze maand was het een winterthema met “Koek en Sopie”. Er was een heel gezellige sfeer tijdens

deze activiteit.

Helaas is onze PG-afdeling afgelopen week ontzettend getroffen door een corona uitbraak. 3 van de 4 afdelingen zijn tot cohort gebied uitgeroepen, waardoor er geen bezoek mag komen en ook vrijwilligers en stagiaires mogen even niet komen. Daardoor hebben we helaas ook wat leuke activiteiten moeten afzeggen. Zoals voor vrijdag 25 februari. Er zou eigenlijk een lezing door een politieagent worden gehouden voor de mensen van de mannenclub en de “wijze uil”. Dat kon jammer genoeg niet doorgaan nu. En ook voor maandag, als het carnaval is, hadden we een vrolijke troubadour besproken. De troubadour komt nu toch nog voor de bewoners van de somatiek, maar voor PG gaat het helaas niet door.

We hopen dat volgende week de cohort wordt opgeheven, zodat er weer mogelijk wordt. Want in maart hebben we weer uitdagende activiteiten in petto! Zo wordt er in alle huizen van Anna ouderenzorg een beleef-en beweegweek georganiseerd in de week van 21 maart.

 

Met vriendelijke groet,

 

Natasja van Eemeren
Activiteitenbegeleiding Nicasius