Nieuws

Maandverslag activiteiten PG afdeling Nicasius Januari

07-02-2022

Deze maand hebben we met de mannelijke bewonersclub onder andere een ochtend aan bewegen besteedt en een ochtend gefiguurzaagd. 

De mannelijke bewoners hebben wel laten bewegen door middel van ballen over te gooien, ringen te werpen en een parachute te gebruiken waarbij de bal in de parachute moest blijven zitten niet door het gaatje mocht vallen. De mannelijke bewoners waren erg enthousiast en hebben vol plezier een fijne ochtend gehad.

Ook zijn we begonnen met het project figuurzagen. We zijn bezig voor de lente om figuren te maken zoals een schaap, geit, koe, kip, paard etc. Na het figuurzagen gaan de mannelijke bewoners aan de slag met schuren en de dieren te schilderen. Deze dieren willen we uiteindelijk in de huiskamer of in de tuin neerzetten. Met het project zijn we enkele weken bezig.  

Elke donderdag is er een schilderclub waar bewoners mooie creaties maken op hun eigen manier. Bewoners worden vrij gelaten in wat ze willen schilderen en krijgen hierbij hulp van de activiteitenbegeleider en vrijwilliger. De schilderijtjes hebben we aangeschaft vanuit het budget van de Vrienden van Nicasius, waarvoor onze dank.